Hitta smslån för dig är 18 år

Sms lån kan vara ett bekvämt alternativ om du plötsligt behöver extra pengar för en oförutsedd utgift, eller kanske bara vill unna dig något spontant i väntan på lönen.

Smslån erbjuder flexibilitet och snabb tillgång till pengar, även för de som saknar fast inkomst i vissa fall.

Dessa lån kan vara små till beloppet och korta i varaktighet, vilket kan passa en 18-åring som behöver snabb ekonomisk hjälp. Men det kommer också med en betydande kostnad i form av höga räntor och avgifter.

På Credit.se kommer vi att guida dig genom allt du behöver veta om att ta ett smslån som 18-åring: vilka lån som är tillgängliga, vad lagarna säger, vilka räntor och avgifter som kan tillkomma, och hur du bäst hanterar återbetalningen av ditt lån.

Smslån och 18 år – listan på långivare

Nedan är långivare som accepterar dig som 18 år gammal. Notera att inkomstkraven varierar.

Företag Ränta Anmärkning Ålder Mer information
Vivus39 %Ja18Ansök om lån
Binly39.5 %Nej18Ansök om lån
Saldo19.5 - 39.5 %Nej18Ansök om lån
Extralånet27.95 %Ja18Ansök om lån
Toborrow3.01 %Ja18Ansök om lån
Lendsafe3.06 %Ja18Ansök om lån
Beefinans3.01 %Ja18Ansök om lån
Banky26.5 %Ja18Ansök om lån
Credifi39.5 %Nej18Ansök om lån
Nätlån39 %Ja18Ansök om lån
Merax39.48 %Ja18Ansök om lån
Loanstep21.85 %Ja18Ansök om lån
Kontantfinans39.48 %Ja18Ansök om lån
Klara lån6.84 %Ja18Ansök om lån
GF Money39.8 %Ja18Ansök om lån
Flexkontot39.48 %Ja18Ansök om lån
Brixo25.95 %Ja18Ansök om lån
Lumify39.5 %Nej18Ansök om lån
Smspengar39.8 %Nej18Ansök om lån
Viaconto39.5 %Ja18Ansök om lån
Lendo2.95 %Ja18Ansök om lån
Lånekoll2.94 %Ja18Ansök om lån
Zmarta2.95 %Ja18Ansök om lån
Enklare2.95 %Ja18Ansök om lån
Arcadia Finans2.95 %Ja18Ansök om lån

Smslån vid 18 år utan inkomst

Att vara 18 år och utan fast inkomst kan ibland kännas utmanande, särskilt när oväntade utgifter dyker upp.

Lyckligtvis finns det ändå möjligthet till att bli beviljad ett smslån för dig som är 18 år – om förhållandena är rätt.

Även om det finns ett antal smslån som rent teoretiskt är tillgängliga för 18-åringar, kan det vara bra att veta att långivarnas villkor för dessa lån varierar. Vissa långivare kan erbjuda smslån till personer utan fast inkomst, medan andra kräver någon form av inkomst, även om den är oregelbunden.

Krav att låna pengar som 18 åring

När du är 18 år och funderar på att ta ett lån så är det generellt sett lite hårdare krav än om du är medelålders som haft en fast inkomst i flera år.

Dessa är kraven för att ta ett lån vid 18 år:

  • Ålderskrav: Du måste redan ha fyllt 18 år gammal eftersom det är den lagliga åldern för att ingå avtal, inklusive låneavtal.
  • Ekonomisk stabilitet: Långivare kommer att granska din ekonomiska situation, vilket inkluderar inkomst och skulder. Eftersom många 18-åringar kanske inte har en fast inkomst eller en lång kredithistorik, kan det göra det svårare att visa upp att du kan ta ansvar för lånet.
  • Kreditvärdighet: En kreditupplysning kommer att göras för att bedöma din betalningsförmåga. Om du har en kort eller obefintlig kredithistorik kan det påverka din möjlighet att få lån eller de villkor som erbjuds. Vi rekommenderar att ta lån utan UC när du är 18 för att slippa onödiga kreditupplysningar som syns i framtiden.
  • Inkomstkrav: Många långivare kräver att du har en regelbunden och tillräcklig inkomst för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet. Detta kan vara svårt för unga personer som just börjat arbeta. Det finns dock långivare som kan se bortom detta.
  • Samtycke: Beroende på belopp och lånevillkor kan vissa långivare även kräva en medlåntagare eller garant, som ofta är en förälder eller annan närstående som kan gå i god för lånet.

Risker och ansvar när du lånar som ung

Att ta ett smslån utan fast inkomst som 18 åring kan vara riskabelt.

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till ytterligare avgifter, vilket kan leda till en cykel av skulder, vilket inte är optimalt när man är ung.

Dessutom är det vanligt att den individuella räntan för dig som är 18 år och utan inkomst blir väldigt hög, eftersom att det innebär en extra risk för långivaren.

Allt för många hamnar nu för tiden i skuldfällor redan när dem är så unga som 18. Som 18-åring utan fast inkomst är det därför extra viktigt att överväga din förmåga att betala tillbaka lånet innan du ansöker.

Johannes Larsson

Alternativ till smslån

Innan du tar ett smslån bör du överväga alternativen. Kanske finns det familj eller vänner som kan hjälpa till, eller en möjlighet att skaffa ett deltidsjobb för att öka inkomsten?

Att ta ett smslån vid 18 års ålder är ett stort beslut som bör övervägas noggrant. Genom att förstå riskerna och villkoren kan du fatta ett mer informerat beslut.

Vi på Credit.se vill bara påminna att du alltid bör sträva efter att låna pengar ansvarsfullt, särskilt om du är 18 år gammal.

Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.