Låna pengar via Flexkontot

Flexkontot är en välrenommerad finansiell institution som specialiserar sig på att erbjuda olika låneprodukter för att möta individuella behov.

En av deras mest eftertraktade tjänster är kontokredit, som ger låntagare möjlighet att snabbt och flexibelt låna pengar vid behov. I denna recension kommer vi att utforska fördelarna med Flexkontots kontokredit och varför låntagare bör överväga deras tjänster.

Smidighet och snabb tillgång till pengar

Flexkontots kontokredit ger låntagare möjlighet till en förutbestämd kreditgräns. Detta innebär att de kan utnyttja lånet när det bäst passar dem utan att behöva ansöka om ett nytt lån varje gång. Det ger en flexibilitet som passar låntagare med varierande ekonomiska behov och utgifter. Efter du har blivit godkänd får du tillgång till dina pengar och du väljer själv hur mycket du nyttjar vid varje tillfälle.

Flexkontots fördelar

En av de mest betydande fördelarna med Flexkontots kontokredit är att låntagare slipper fylla i nya låneansökningar varje gång de behöver pengar.

Dessutom tas ingen kreditupplysning via UC, så en ansökan hos Flexkonto kommer inte påverka din trovärdighet vid framtida låneansökningar. Detta är dock viktigt om du planerar att ansöka om andra lån hos andra institutioner inom en snar framtid.

En annan fördel med Flexkontots kontokredit är att du som låntagare endast betalar ränta på den faktiska summa de utnyttjar. Nyttjar du 5 000 av din totala kredit på 30 000, är det bara ränta på 5 000 som du betalar.

Krav på låntagare hos Flexkontot

  • Ålder på minst 18 år
  • Fast inkomst på minst 120 000 per år
  • Inga pågående skulder hos Kronofogden
  • Svenskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd
  • Svenskt bankkonto

Kostnader

Flexkontot erbjuder kontokredit med en kreditgräns på upp till 30 000 kr. Återbetalningstiden varierar och det är upp till dig som låntagare att själv bestämma, dock finns det ett minimibelopp på 8 % av utestående skuld som du behöver betala varje månad. De har en nominell bunden årsränta på 27,95 % vilket ger en effektiv årsränta på 31,8 %. 

Vår slutsats om Flexkontot

På deras webbplats är det väldigt lätt att räkna ut vad som gäller för just ditt lån, vilket är något vi på Credit.se tycker är viktigt.

En ytterligare fördel med Flexkontot: de är väldigt tydliga med vad som gäller så att du som låntagare slipper obehagliga överraskningar. Detta är en av flera anledningar till att Flexkontot får en stark rekommendation från oss. 

Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.