Hitta billån med betalningsanmärkning

Livet kan ibland kan vara oförutsägbart och tillfälliga ekonomiska svårigheter kan göra att man drabbas av en betalningsanmärkning. Även om det kan göra det svårare, så är ett billån med betalningsanmärkning fullt möjligt att få godkänt.

Här på Credit.se strävar vi efter att hjälpa alla kunder att hitta finansiering för sitt bilköp, även de med betalningsanmärkningar.

Genom att samarbeta med en mängd olika långivare som inte enbart stirrar sig blinda på betalningsanmärkningen så kan vi erbjuda flera alternativ som kan passa din specifika situation.

Jämför billån trots anmärkning

Nedan har vi sammanställt en lista på långivare som erbjuder billån trots anmärkningar. Listan är sorterad på långivarens betyg.

Företag Ränta Anmärkning Betyg Mer information
Lendo2.95 %Ja9Ansök om lån
Viaconto39.5 %Ja8.9Ansök om lån
Enklare2.95 %Ja8.7Ansök om lån
Ferratum39.6 %Ja8.6Ansök om lån
Flexkontot39.48 %Ja8.6Ansök om lån

Billån utan säkerhet & betalningsanmärkning

Ett billån utan säkerhet är egentligen precis samma sak som ett vanligt privatlån. Dock är den enda skillnaden är att du lånar till en bil istället för till andra saker.

Om du sedan vill ta ett sådant här billån med betalningsanmärkningar får du låna högst 600 000 kr om du är en ensam sökande, och mer om du har en medsökande, men du måste också uppfylla följande krav:

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste tjäna minst 110 000 kr/år
  • Du får inte dock ha några skulder hos Kronofogden

De här kraven gäller när du vill bli beviljad ett lån. Det finns emellertid andra långivare som också kan bevilja ett billån med betalningsanmärkningar om du har en borgenär.

Billån med säkerhet & betalningsanmärkning

Det är generellt sätt enklare att ansöka om ett billån med säkerhet än utan säkerhet om du har betalningsanmärkningar.

Vad innebär det egentligen och hur fungerar det? Låt oss förklara.

Vad innebär ett billån med säkerhet?

När du tar ett billån med säkerhet innebär det att långivaren tar bilen som säkerhet för lånet. Detta kallas ofta för att bilen är pantsatt. Om du inte kan betala tillbaka lånet kan långivaren i teorin först ta bilen och sedan sälja den för att få tillbaka de pengar de lånat ut.

Hur fungerar det med betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar gör det svårare, men inte omöjligt, att få ett billån med betalningsanmärkningar. Det är dock viktigt att förstå att det kommer med högre räntor och striktare krav än ett traditionellt billån. Att bilen fungerar som säkerhet kan göra det lättare att få ett lån godkänt, eftersom risken för långivaren minskar.

Vad ska du tänka på?

Att ansöka om ett billån med säkerhet och betalningsanmärkningar innebär dock ett antal överväganden. Det är viktigt att först vara säker på att du kan betala tillbaka lånet.

Om du inte kan göra det riskerar du därmed att förlora din bil. Du bör även se över din budget och tänka på de extra kostnader som kommer med att äga en bil, som försäkring, skatt, service och bensin.

Svårare att få billån med många betalningsanmärkningar

Även om det finns långivare som kan bevilja billån till dig med en eller flera betalningsanmärkningar är det svårare för den med många anmärkningar att bli godkänd än för den som endast har en eller två.

Vilka regler olika billåneföretag har skiljer sig dock åt. För en del lån gäller max 1 – 6 anmärkningar, medan det för andra inte finns någon angiven gräns.

Långivare som däremot saknar angiven maxgräns för antal anmärkningar gör istället en individuell helhetsbedömning av din ekonomi, och baserar sitt beslut på denna.

Smslån med anmärkning för att finansiera bil?

Om du har betalningsanmärkning och exempelvis vill låna till en mindre dyr bil, då kan en sista utväg vara snabblån eller smslån.

Det finns nämligen ett antal långivare som erbjuder smslån med betalningsanmärkning.

Nackdelen med smslån är att det däremot är betydligt högre årsräntor. Du bör därför vara beredd på att betala tillbaks lånet så snart som möjligt.

Krav för billån med betalningsanmärkning

För att kunna ansöka om och bli beviljad ett billån med anmärkning finns det ett antal krav som långivare ställer upp. Dessa krav kan variera något mellan olika långivare, men vissa grundläggande kriterier gäller generellt sett.

Inkomstkrav

För att få ett billån krävs oftast en stabil och pålitlig inkomstkälla. Långivaren behöver försäkra sig om att du har tillräcklig inkomst för att kunna betala tillbaka lånet.

Ålderskrav

De flesta långivare har ett minimikrav på hur gammal du måste vara för att ansöka om ett billån. Vanligtvis måste du vara minst 18 år gammal, men vissa långivare kan ha högre åldersgränser.

Kreditvärdighet

Även om du har en betalningsanmärkning kan du fortfarande ansöka om ett billån. Hos Credit.se samarbetar vi med långivare som är specialiserade på att ge lån till personer med betalningsanmärkningar. Dock kan andra aspekter av din kreditvärdighet komma att granskas, som t.ex. din inkomst och din nuvarande skuldsättning.

Fordonskrav

Vissa långivare kan ställa krav på fordonet du tänker köpa. Det kan vara krav gällande bilens ålder, miltal eller tillstånd. I vissa fall kan det även vara så att långivaren vill ha bilen som säkerhet för lånet.

Kom ihåg att kravan variera beroende på vilken långivare du väljer, och att det alltid är bäst att jämföra olika alternativ innan du gör ett val.

Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.