Freedom Finance – recension

Freedom Finance är ingen bank utan en lånförmedlare som vaskar fram det billigaste och bästa lånet åt dig. Det spelar ingen roll om du är ute efter ett privatlån, bolån eller billån. Freedom Finance fixar det eftersom de samarbetar med ett 20-tal banker.

En annan fördel med Freedom Finance är att även du som har lyckats dra på dig en eller flera betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna.

Privatlån – även för dig med betalningsanmärkning

Det är ytterst ovanligt att man får ta ett privatlån om man har en enda betalningsanmärkning men det är faktiskt inte alls omöjligt om du vänder dig till Freedom Finance.

Om du har betalningsanmärkningar kan du få låna upp till 100 000 kr som ensam sökande och 150 000 om du har en medsökande, bara du tjänar minst 110 000 kr/år och inte har några skulder hos kronofogden. Andra får låna upp till 600 000 kr.

Bolån – även med skuldsaldo

Oavsett du har skulder hos kronofogden eller inte så fixar Freedom Finans fram ett förmånligt bolån åt dig, men om du har ett skuldsaldo hos kronofogden måste du öka ditt bolån så du kan lösa dina skulder med lånet. Sedan är din bostad bankens säkerhet för hela ditt lån.

Du behöver inte låna mer än 100 000 kr när du vill ta ett bolån men du får låna upp till 85% av bostadens värde.

Freedom Finance – Billån

Freedom Finance har ett riktigt bra billån för bilar i alla prisklasser. Du kan få låna allt mellan 5.000 och 600.000 kronor. Det spelar ingen roll om du köper bilen från en bilhandlare eller en privatperson, du får låna ändå. Räntan är också riktigt bra. Den bestäms individuellt och ligger på 2,95– 26,05%.

Handläggning hos Freedom Finance

När du ansöker om Freedomfinance billån på nätet får du ett snabbt svar på din ansökan. Om du köper en begagnad bil bokar Freedom Finance en tid med dig och säljaren för en biltest eftersom banken har din bil som säkerhet.

Det här är även bra för dig eftersom du inte vill köpa grisen i säcken. Om din låneansökan blir godkänd får du ett skuldebrev hemskickat som du fyller i och skickar tillbaka. Inom några dagar har du pengarna på ditt bankkonto.

Mer låneinfo

Bilen du köper får inte vara äldre än 9 år och inte äldre än 14 år innan lånet är betalt. Den maximala lånetiden är 7 år och du får låna 80 % av bilens värde. Förövrig måste du vara minst 20 år och ha en årsinkomst på minst 120.000 kronor.

Uppläggningsavgiften är på 495 – 595 kronor om du köper bilen från en bilhandlare och 995 kronor om du köper bil från en privatperson. Du betalar du inga aviavgifter om du betalar tillbaka på lånet via autogiro.

Slutsats

Freedom Finance billån har många fördelar. Handläggningstiden är snabb, räntan är låg, du betalar inga aviavgifter och du får köpa bilen från vem du vill.

Du kan få låna så lite som 5000 kronor men också 600.000 kronor. Nackdelarna med lånet är att du inte får låna till hela bilens belopp (men du kan alltid komplettera med ett vanligt blancolån) och att du får betala en uppläggningsavgift.

Uppläggningsavgiften är emellertid försumbar i sammanhanget och vid köp av en bil från privatperson ingår en kontroll av bilen för både din och bankens säkerhet. Vi kan därför utan tvekan rekommendera Freedom Finance billån till alla som ska köpa bil.

Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.