Så sänker du dina bilkostnader

Utgifterna för bilen kan bli rätt så höga om man inte tänker sig för, men det behöver inte nödvändigtvis vara så, inte om du följer de tips vi på Credit.se nu kommer att ge dig.

Undvik onödiga kostnader och se över vilka behov du har för att minska bilkostnaden. Det finns mycket du kan göra och att se över vilket billån du har är alltid ett bra första steg.

Det absolut bästet tipset? Jämför billån utan säkerhet här hos oss och sänk dina månadskostnader med upp till tusentals kronor per månad.

Fem tips som sänker dina bilkostnader

  1. Välj ett billigt billån. Jämför billån för att ta reda på vilket billån som blir billigast för just dig.
  2. Hitta en billig bilförsäkring. Kostnaden för bilförsäkringen kan bli rätt så hög om du inte aktivt letar efter en billig bilförsäkring som ändå ger din bil ett fullgott skydd. Om du har köpt en ny bil räcker det oftast med att skaffa halvförsäkring eftersom en vagnskadegaranti brukar ingå under de första 3 åren.
  3. Minska bensinkostnaderna. Tanka på den bensinstation som har billigast bensin och sänk din bensinförbrukning genom att inte köra med öppna fönster och se till att lufttrycket i däcken är bra. Öppna fönster, öppen taklucka, takräcke och dåligt lufttryck gör nämligen att bilen drar mer bensin.
  4. Köp en något begagnad bil. Om du köper en helt ny bil kommer värdet på bilen att sjunka så fort du kör den ur bilfirman. Värdet kommer att vara halverat redan efter 3 år. Det kanske inte spelar så stor roll om du har tänkt att behålla bilen i många år framöver, men annars kan det vara bättre att köpa en bil som är 1 – 3 år gammal till ett mycket bra pris.
  5. Vårda din bil. Kolla oljan och kylvätskan regelbundet. Fixa de små defekter du kan hantera allteftersom och håll din bil ren. Allt det här gör att din bil håller längre.

Minska bilkostnader och bli mer ekonomisk

Alla tipsen för att minska bilkostnader ovan kan göra att du sparar rätt så mycket pengar. Det gör också att bilen inte går sönder och därmed ökar dina bilkostnader på grund av onödiga reparationer.

Bilkostnader kan vara överväldigande om du aldrig ägt en bil tidigare. Bilskatten innebär en kostnad som du säkert inte tänkt på. Därför kan du välja att minska bilkostnader genom att redan från början välja en bil som har en lägre bilskatt. Det leder till sänkta bilkostnader men gör det också mer ekonomiskt för dig att äga bilen.

Gabriel Pålsson
Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.